+40 21 319 30 08
+40 21 367 24 76

Furnizori

Only 20 years ago DNA sequencing was expensive, time-consuming and required specialised lab equipment. Oxford Nanopore Technologies’ low-cost, fast, portable, nanopore-based direct sequencing technology is opening up a wide range of new applications that would not have been possible in the early 2000s. Oxford Nanopore Technologies plc was founded in 2005 as a spin-out from the University of Oxford. Oxford Nanopore Technologies plc is a UK-based company which develops and sells nanopore sequencing products (including the portable DNA sequencer, MinION) for the direct, electronic analysis of single molecules. Nanopore sequencing is a third generation approach used in the sequencing of biopolymers specifically, polynucleotides in the form of DNA or RNA. It is the only sequencing technology that offers real-time analysis in fully scalable formats from pocket to population scale that can analyse native DNA or RNA and sequence any length of fragment to achieve short to ultra-long read lengths. Using nanopore sequencing, a single molecule of DNA or RNA can be sequenced without the need for PCR amplification or chemical labeling of the sample, also preserving the methylation sites which is the unique feature that only ONT’s chemistry can achieve. Nanopore sequencing has the potential to offer relatively low-cost genotyping, high mobility for testing, and rapid processing of samples with the ability to display results in real-time. Publications on the method outline its use in rapid identification of viral pathogens, monitoring ebola, environmental monitoring, food safety monitoring, human genome sequencing, plant genome sequencing, monitoring of antibiotic resistance, haplotyping, and other applications. Oxford Nanopore’s devices are hundreds to thousands of times faster and accurate than any other product on the market so they can provide rapid insights with real time data streaming. Next-generation DNA and RNA sequencing is changing the way we live and work in areas as diverse as human ancestry, forensics, personalized medicine and agriculture. Oxford Nanopore Technologies (ONT) is at the cutting edge of these new and exciting developments thanks to its unique technology. In July 2016, a MinION nanopore sequencer was included on the ninth NASA/SpaceX commercial cargo resupply services mission to the International Space Station. During the mission, ISS crew members successfully sequenced DNA from bacteria, bacteriophage and rodents from samples prepared on Earth.

ProteomeTech Inc. are mai multe produse inovatoare IVD. Toate produsele Proteometech, Allergy-Q, ImmuneCheck IgG și TriCheck, sunt produse de prim rang mondial cu o reputatie de succes în Coreea și nu numai. Kitul de diagnosticare al alergiilor promovat de ProteomeTech „PROTIA Allergy-Q” poate detecta până la 107 alergeni într-un singur test. Există mai multe produse inovatoare IVD, „PROTIA Food IgG” care detectează cauza intoleranței alimentare, cunoscută sub numele de alergie cronică. „ImmuneCheck” măsoară concentrația de IgG sau IgE în sânge în 20 de minute, astfel se poate verifica starea de sănătate sau simptomele alergice printr-o metoda simplă. ProteomeTech ofera si kituri de diagnostic pentru uz veterinar. Trusa de diagnosticare a alergiilor la câini „ANITIA Canine IgE”, poate detecta 66 de alergeni folosind doar 50 μL de ser. Colostrul AniCheck Bovine IgG măsoară concentrația de IgG în colostru.

NIPPON Genetics EUROPE este o companie internationala cu doua baze situate in Japonia și Germania si oferă produse de ultimă generație pentru sectorul științelor vieții și biotehnologiei. Cu peste 15 ani de experiență, NIPPON Genetics EUROPE este specializată în vânzări, marketing și distribuție a propriilor produse fabricate, precum și distribuție de produse ale unor companii inovatoare de instrumente și reactivi. Compania și-a început activitatea în anul 1988 la Tokyo și Kyoto. Clienții sunt cercetători din întreaga lume care lucrează la universități și institute de cercetare, companii farmaceutice și biotehnologice și sau laboratoare clinice. Pentru a putea oferi clienților cea mai largă gamă posibilă de produse de înaltă calitate, ca distribuitor, compania se bazează pe produse selectate de la renumiți producători japonezi: Mupid, Bambanker, StemFit. Departamentul de cercetare și dezvoltare, ii permite companiei să foloseasca expertiza tehnică și numerosii ani de experiență pe piața științelor vieții pentru a oferi produse special dezvoltate și optimizate. Laboratoarele din Germania dezvoltă continuu produse noi și interesante, care se regasesc sub numele de marcă FastGene®. Portofoliul de produse se concentrează pe biologia moleculară, cum ar fi enzimele, kiturile și amestecurile gata pentru RT, PCR, qPCR, coloranți siguri și consumabile de ADN pentru electroforeza ADN-ului, electroforeza proteinelor cu geluri PAGE preturnate, markeri si coloranti pentru proteine, precum și kituri purificare pentru ADN și ARN și sisteme de documentare Gel cu camere CCD sau senzor CMOS utilizand lumina LED albastră / verde sigură. Compania are multe decenii de experiență în producția de plastice de laborator de cea mai înaltă calitate și la prețuri accesibile, cum ar fi vârfurile cu filtru și plastice pentru PCR. Acestea sunt produse în Japonia, in fabrici foarte specializate, folosind camere curate de cel mai înalt standard. NIPPON Genetics ofera produse de calitate în domeniul biologiei celulare, de la înghețarea celulelor folosind crioconservarea în biobăncile celulare pana la noi medii de cultivare pentru celule stem umane și factorii de creștere. Recent, a fost dezvoltat propriul sistem Gel Doc produs cu un software dezvoltat în Germania, FAS Digi PRO. Colorantul netoxic pentru AND dezvoltat de companie, MIDORI Green, este un succes uriaș ca alternativă sigură pentru bromură de etidiu.

Inființată în noiembrie 1999 în Țara Galilor de Nord, Marea Britanie, Bee Robotics Ltd este o companie privată cu o mare experiență în industria roboticii si care oferă o serie de instrumente de manipulare a lichidelor pentru diferite aplicații. Bee Robotics este în măsură să ofere dezvoltarea și fabricarea de instrumente automate pentru o gamă largă de kituri de diagnostic. Pentru manipularea lichidelor este folosita o gamă de pompe cu piston și pompe peristaltice ce manipuleaza volume de la 3ul până la 5 ml, în funcție de aplicație. Transferul lichidelor se poate face cu vârfuri de unică folosință, folosind un mecanism de ridicare și aruncare a vârfurilor, cu un sistem opțional de detectare a nivelului de presiune, eliminând nevoile de vârfuri conductoare. Scanarea și imagistica ( folosind senzori CCD și camere digitale ) au devenit o parte integrantă a instrumentelor firmei, oferind opțiunea de imagistică a eșantionului analizat prin interpretare cu software de la terți. Bee Robotics s-a extins și crește constant. De-a lungul anilor compania a investit foarte mult în cercetare și dezvoltare și a continuat să fie la curent cu cele mai noi tehnologii, pentru a asigura clientilor cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea de produse. Avand calitatea și fiabilitatea pe lista de priorități Bee Robotics este recunoscuta, de asemenea, de cerințele si aprobările CE, UL, CSA, SFDA și IVD și a fost certificat conform standardelor ISO 9001/13485. Compania este bine poziționată pentru a deveni una dintre cele mai importante companii de proiectare și producție de instrumente, oferind automatizări personalizate pentru laboratorul modern.

Abacus Diagnostica Oy este o companie finlandeză de diagnosticare moleculară specializată în testarea moleculară rapidă care utilizează tehnologia brevetată GenomEra®. Abacus Diagnostica Oy a fost fondată în 2004 de către inventatorii tehnologiei GenomEra® din Departamentul de Biotehnologie de la Universitatea Turku. În prezent dezvolta noi tehnologii și extind gama de teste pentru platforma de analiză GenomEra® CDX, destinată identificării bolilor infecțioase precum Influenza, C. difficile, MRSA și alți agenți patogeni umani critici precum și markeri de rezistență la antibiotice. Viziunea lui Abacus este de a oferi produse rentabile și ușor de utilizat pentru a permite diagnosticul molecular chiar în setări limitate de resurse și capacități. Soluțiile lor permit diagnosticarea moleculară de rutină fără a compromite calitatea rezultatelor și a muta diagnosticul molecular la următorul nivel de simplitate. Nevoile clienților reprezintă valoarea noastră de bază cu fiecare pas. “Politica de calitate este concepută în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță posibile. Calitatea ghidează toate operațiunile și este responsabilitatea fiecărei funcții a organizației. Angajamentul de siguranță și de înaltă calitate este monitorizarea și menținerea cu sisteme eficiente de calitate și măsuri ale procesului pe toate funcțiile organizației. Suntem dedicați îmbunătățirii continue a sistemelor, proceselor și produselor noastre”.Abacus Diagnostica Oy este certificat ISO 13485 și deține o poziție puternică IPR care acoperă punctele forte ale tehnologiei GenomEra Platforma tehnologică GenomEra® este un instrument puternic pentru testarea moleculară, în special în aplicațiile de rutină, unde este apreciată viteza, ușurința de utilizare și funcționarea sigură. Utilizarea produselor dezvoltate pe această platformă tehnologică nu necesită abilități specifice în biologie moleculară și nici instalații dedicate laboratorului. Tehnologia GenomEra® combină un principiu de analiză rapidă, care utilizează detecția de semnal fluorescent în timp real cu un concept de reactiv simplu de utilizat pe un cip de test din plastic cu costuri reduse. Principiul testului garantează robustețea și fiabilitatea - pot fi utilizate chiar și tipuri de probe foarte dificile. Prepararea necesară a eșantionului este o procedură simplă și rapidă care nu necesită izolare de ADN sau ARN. Jetoanele de testare sunt rulate într-un analizator automat cu un cycler termic încorporat, funcționând după un principiu patentat. Înainte de a începe amplificarea PCR sau RT-PCR analizorul sigilează automat cipurile într-o manieră ireversibilă pentru a elimina contaminarea.

O echipa manageriala de top cu multa experienta in diagnostic face din AusDiagnostics Pty Ltd unul dintre furnizorii de referinta al kiturilor de diagnostic molecular cu grad mare de multiplexare. Compania operează cu un sistem de management al calității conform cu ISO 13485, iar trusele IVD sunt înscrise în Registrul australian de specialitate. AusDiagnostics s-a mândrit întotdeauna cu o oferta de kituri de cea mai bună calitate pentru cel mai competitiv preț. Oferirea celui mai bun rezultat clinic pentru pacienți este un factor important al politicii companiei. Cu birouri în Londra, Dallas și Auckland AusDiagnostics Pty Ltd s-a impus ca o companie considerata lider de piata in diagnosticul molecular. Acest lucru este sustinut permanent de eforturile companiei de a oferi atat solutii standardizate pentru diagnostic, cat si kituri RUO customizate, cu grade diferite de multiplexare, pentru centrele de cercetare avansata.

Companie privata cu sediul in Viena, Austria, ViennaLab are o echipa compusa din membrii de incredere, care impartasesc gustul pentru acuratete si excelenta. ViennaLab ofera o serie de teste inovatoare de diagnostic bazate pe hibridizarea inversa. StripAssays® este prietenos cu utilizatorul avand pana la 48 de pozitii ce permit detectarea variantelor de ADN, inclusiv mutatii, deletii,analiza starii de metilare si multe altele. Cu fiabilitatea dovedita de StripAssays®, diagnosticarea bolilor genetice si a predispozitiilor poate fi abordata cu cea mai mare precizie. Constienta de responsabilitatea sa, produsele ViennaLab ofera optiuni diferentiate, prezentand solutii personalizate pentru testarea genetica. Departamentul de cercetare si dezvoltare lucreaza constant la proiecte noi. ViennaLab se mandreste cu reinvestirea a 1/3 din veniturile sale pentru dezvoltarea de produse –“ ceea ce reprezinta abordarea noastra stiintifica in afaceri”. Noile teste legate de cancer sunt recent lansate pe piata dupa ce au corespuns celor mai inalte standarde de control al calitatii CE, ISO 9001 si ISO 13485. ViennaLab se mandreste cu implicarea sa in dezvoltarea de produse, promovand kituri originale IVD StripAssay® si RealFastTM la nivel mondial, cu reteaua de parteneri de distributie existente, garantand prezenta internationala. Toate kiturile sunt etichetate CE & IVD si indeplinesc standardele ISO 9001 si ISO 13485.

Infiintata in 1977 IDS (ImmunoDiagnosticSystems) este o companie globala cu sediul in Londra care s-a consacrat pe piata furnizorilor de solutii de diagnostic in vitro printr-un panel complex de teste imune inovatoare acompaniate de o serie completa de analizoare de imunologie. Produsele de inalta calitate imbunatatesc eficienta laboratoarelor si ofera solutii rapide si exacte pentru diagnosticarea si monitorizarea terapiei. Sistemul automatizat IDS-iSYS Multi-Discipline a fost lansat in 2009 si continua sa fie fabricat intern. Portofoliul de imunologie este disponibil ca o combinatie de teste care utilizeaza sistemul automatizat IDS-iSYS Multi-Discipline Automated sau ca si kituri de testare manuala de sine statatoare. Aceasta oferta completa raspunde atat nevoilor laboratoarelor clinice, cat si laboratoarelor de cercetare de toate tipurile si dimensiunile. Patrimoniul IDS in anumite domenii cum ar fi endocrinologia, inclusiv testarea vitaminei D, ofera un meniu de teste de varf impreuna cu o platforma solida pentru testarea: • Metabolismului oaselor • Metabolismului calciului • CKD-MBD (boli cronice de rinichi si tulburari osoase minerale) • Fertilitate • Tulburari de crestere • Hipertensiune Meniurile de teste vor fi dezvoltate continuu la portofoliul actual se vor adauga in curand teste pentru diagnosticul alergiilor, bolilor autoimune sau afectiunilor tiroidiene. Trebuie mentionat si faptul ca IDS este unul dintre putinii furnizori care ofera pe aceeasi platforma posibilitatea diagnosticului complet pentru TORCH impreuna cu testele de aviditate (toate sunt IVD). Promisiunea ferma de a dezvolta in permanenta panelul de teste care pot fi efectuate pe platforme automate face din IDS partenerul ideal pe termen lung al oricarui laborator clinic sau de cercetare.

Avand sediul in Friedberg (Germania) METAX s-a impus pe piata produselor speciale de alimentatie printr-o gama completa adaptata nevoilor individuale. In bolile metabolice care majoritar sunt diagnosticate la nastere lupta pacientului si a familiei va continua toata viata datorita nevoilor speciale de alimentatie ale acestor persoane. Metax este alaturi de acesti pacienti si a ales sa sprijine efortul lor pentru o viata normala investind in produse de inalta calitate, adaptate nu doar diferitelor afectiuni ci si varstei si nevoilor pacientilor. Incepand de la fenilcetonurie, hiperfenilalaninemie, continuand cu tulburarile ale ciclului ureei care necesita aportul de mixturi de aminoacizi sau doar aminoacizi individuali METAX ofera tuturor persoanelor afectate sansa unei vieti normale. De asemenea exista o preocupare continua pentru dezvoltarea de produse pentru dietele care necesita aport scazut sau restrictie completa de proteine, concentrate de proteine sau diete pentru persoanele cu afectiuni renale severe.

Fondata in 1995 de profesorul Sir Edwin de Sud, OGT a fost unul dintre pionierii revolutiei medicinei molecular, permitand o decizie cat mai inteligenta in domeniul sanatatii umane. Cu clientii din peste 60 de tari din lume si planurile ambitioase de expansiune, OGT are o reputatie puternica si o parte din ce in ce mai mare din piata in continua crestere a medicinei genomice. Oxford Gene Technology (OGT) ofera solutii de cercetare genetica de clasa mondiala in institutii de cercetare clinica si academica precum si solutii de diagnostic utilizate in marile laboratoare. Gama CytoSure ™, Cytocell® si SureSeq ™ : produse de microarray, FISH si produse de secventiere de generatie urmatoare ofera specialistilor posibilitatea efectuarii unor analize genetice de inalta calitate, cu o performanta ridicata, care permit identificarea exacta a variatiei cauzale care sta la baza bolii genetice.

Master Diagnostica este o companie de biotehnologie infiintata in 1996 dedicata dezvoltarii, fabricarii si vanzarii de kituri de diagnostic si reactivi pentru diagnostic in vitro. Se adreseaza oncologiei, bolilor infectioase si altor tipuri de boli prin utilizarea tehnologiilor de biologie si imunohistochimie moleculara inovatoare. Compania face parte dintr-un grup de companii de biotehnologie spaniole, „Vitro Group“. Pe langa activitatile de dezvoltare si comercializare a produselor, Master Diagnostica detine un laborator de referinta autorizat in Granada, care ofera analize moleculare si analize imunohistochimie altor clienti externi, atat publici cat si privati. Laboratorul nostru este, de asemenea, dedicat sprijinirii educationale si tehnice pentru clientii firmei si pentru a efectua controlul calitatii produselor, conform Regulamentului CE. Departamentul tehnic al Master Diagnostica este coordonat de catre o echipa de specialisti avand o inalta calificare profesionala. In acest department se realizeaza proiecte de cercetare si dezvoltare bazate pe tehnologii inovatoare de analiza ADN-ului. Cele mai multe proiecte sunt dezvoltate in stransa colaborare cu diferite grupuri de cercetare din universitati si institutii de sanatate. Master Diagnostica vinde deja produsele sale in multe tari si una dintre prioritatile sale este de a-si extinde piata in intreaga lume prin crearea de colaborari cu noi clienti pentru a exporta solutiile inovatoare in toata lumea.

Irepertoire este o companie fondata in 2009 care a patentat si dezvoltat o noua tehnologie arm-PCR (amplicon rescued multiplex PCR). Principala aplicatie, dar nu unica, a acestei tehnologii este analiza repertoriului imun al unui individ, prin amplificarea receptorilor celulelor T si B urmata de secventiere de ultima generatie care ofera o perspectiva detaliata, la nivel de secventa, asupra sistemului imunitar. Metoda este complet automatizata neexistand riscul contaminarii probelor in timpul manipularii lor. Repertoriul imun reprezinta suma celulelor B si T functionale intr-un organism in orice moment. Analiza repertoriului imun permite atat evaluarea statusului imun din momentul analizarii cat si evaluarea istoricului imun al respectivei persoane. Secventierea genelor receptorilor celulelor B si T ale unei persoane permit evaluarea cu mare acuratete a starii de sanatate dar si evaluarea potentialelor riscuri pentru diverse afectiuni. Cu toate ca este o tehnologie revolutionara lumea stiintifica a adoptat-o imediat sesizand potentialul enorm cu un impact remarcabil in era medicinei personalizate.

Fondata in anul 2000 NanoEnTek este o companie recunoscuta in Korea dar si international pentru tehnologiile inovative patentate in timp care combina sistemele microfluidice si microelectromagnetice(MEMS) cu tehnologia Lab-on-a-chip. In prezent, testarea centralizata de laborator, Insotita de echipamente de diagnosticare costisitoare si de dimensiuni mari, a fost bine stabilita si functioneaza In spitalele majore din mediul urban. Dar majoritatea spitalelor mici si mijlocii Intampina dificultati In amenajarea si Intretinerea facilitatilor datorita limitarii resurselor financiare si umane. Insa chiar si spitalele metropolitane au nevoie de testare POCT In departamentul de urgenta si In unitatea de terapie intensiva. Produsele noastre imunodiagnostice, cartusele FREND ™ (microcip de plastic de unica folosinta) si sistemul de cititoare, permit medicilor sa obtina rezultate rapide ale testelor si sa ia o decizie clinica rapida. Prin utilizarea sistemului nostru de imunotestare fluorescenta cantitativa, pacientii pot primi, de asemenea, un test rapid (timp total de reactie si de scanare <5 minute) precum si tratament adecvat. Pana In 2020, NanoEnTek promite sa se dezvolte ca lider mondial In domeniul aparaturii de diagnosticare POCT prin intermediul unor domenii avansate si variate cum ar fi imunoteste, numar de celule sanguine, chimie clinica si altele.

De peste 25 de ani Triangle Biomedical Sciences, Inc. a proiectat, dezvoltat, produs si vandut produse pentru laboratoarele de patologie. TBS este o companie din SUA care are in acest moment unul dintre cele mai comprehensive portofolii de produse din aceasta industrie pornind de la sisteme sofisticate cu microunde sau sisteme conventionale de procesare tesuturi cu vacuum si pana la consumabile si reactivi de cea mai inalta calitate. TBS produce atat in SUA, cat si in Germania aparatura de ultima generatie pentru dotarea completa a laboratoarelor de patologie ca: sisteme automate de procesare tesuturi, microtoame, sisteme automate de colorare lame, bai de apa, statii de includere la parafina, criostate, hote, automate de montare lame, termostate.

Sekisui Diagnostics este un producator global de sisteme de diagnostic uman. Compania vinde direct in Statele Unite ale Americii si Germania si prin distribuitori in tot restul lumii. Produsele furnizate de Sekisui Diagnostics acopera urmatoarele zone: chimie clinica, coagulare, produse de testare virala, teste rapide si enzime. De cand BIOgenetiX a devenit distribuitor al Sekisui Diagnostics, am inteles angajamentul puternic pentru calitate si practicarea celor inalte standarde de afaceri aplicate de aceasta companie.

OPERON a fost infiintata in 1973 ca o companie privata de cercetare-dezvoltare in domeniul imunochimiei. La inceputuri, obiectivul comaniei era acoperirea necesitatilor pietei Spaniole. Primele produse realizate au fost placile pentru imunologie, anticorpii policlonali marcati cu peroxidaza si fluorocromi si testele de aglutinare. In 1983 OPERON a inceput operatiunile de vanzare pe piata internationala. In 1986 cercetarile referitoare la anticorpii monoclonali au fost initiate. Primele teste rapide au fost produse si vandute in anul 1991. De atunci, noi si noi produse sunt dezvoltate in fiecare an. Productia de antigeni recombinanti a inceput in anul 2002. Doua noi linii de produse au fost initiate in anul 2006: kituri ELISA ready-to-use si kituri de diagnostic molecular. In zilele noastre Operon exporta in mai mult de 40 de tari din toata lumea iar liniile cele mai importante de produse sunt: materii prime (anticorpi monoclonali si antigeni recombinanti), imunocromatografie – teste rapide, ELISA, diagnostic molecular, produse realizate la comanda.

Labsystems Diagnostics Oy este rezultatul fuziunii companiilor Ani Biotech Oy, Ani Labsystems Ltd. Oy si Orgenium Laboratories Oy si reprezinta un grup finlandez de companii activand in zona diagnosticului, fiind dedicate producerii si furnizarii enzimelor de inalta calitate pentru imunologie (EIA si FEIA) cat si testelor rapide de tip POC pentru utilizare profesionala si domestica. Labsystems Diagnostics Oy a dezvoltat si produce o gama completa de sisteme si teste de screening neonatal, teste de fertilitate, cardiace si gastrointestinale, cat si teste teste rapide pentru infectii. Din 2012, Labsystems Diagnostics a devenit parte a Global Trivitron Healthcare Group, formand bratul european al Trivitron in diagnostic de laborator, POC si teste domestice. Labsystems Diagnostic Oy are mai mult de 30 de ani de experienta in dezvoltarea si productia de teste de laborator EIA pentru diagnosticul diferitelor infectii sau pentru diagnostic postnatal si peste 25 de ani de experienta in dezvoltarea si productia testelor POC pentru sarcina, infectii, cardiace si gastrointestinale. Astazi, portofoliul Labsystems Diagnostics se extinde pentru a include si teste qPCR. Labsystems Diagnostics Oy poate oferi acum solutii pentru identificarea celor mai importante bacterii atipice implicate in infectiile respiratorii, cat si pentru alte afectiuni.

Immundiagnostik AG, infiintata in anul 1986, este o companie de diagnostic cu activitate globala, reprezentata in mai mult de 30 de tari. Focusul a fost in dezvoltarea si productia de teste inovative sau alte metode de detectie analitica (ex. HPLC sau PCR) pentru rutina medicala sau pentru cercetare. In plus, Immundiagnostik ofera o gama larga de anticorpi si antigene. Immundiagnostik ofera produse acoperind zone clinice diverse: afectiuni renale si cardiovasculare, afectiuni ale sistemului osos, gastroenterologies, Anti-Aging / stres oxidativ. Gama larga de produse este constant alimentata de un flux de sisteme dezvoltate de companie. Cu mai mult de 50 de angajati permanenti, sediul central este situat si functioneaza in Bensheim, in sud-vestul Germaniei. In trecut Immundiagnostik a dezvoltat sisteme analitice care astazi sunt utilizate in rutina in orice laborator clinic. Acum Immungiadnostik dezvolta teste pentru cercetare fundamentala sau stiinte aplicate care in viitor vor ajuta la predictia si preventia diferitelor boli.

Genial Genetics ofera produse pentru cerinte specifice ale laboratoarelor de citogenetica in particular, baze de date pentru laboratoarele de biologie moleculara si sisteme de management al calitatii pentru toate tipurile de patologii. Genial Genetics ofera produse pentru imbunatatirea preparatelor citogenetice si implicit a rezultatelor obtinute prin FISH cat si sisteme pentru automatizarea/robotizarea culturilor celulare pentru citogenetica. Bazandu-se pe divizia IT, Geneial Genetics este probabil furnizorul principal de baze de date pentru genetica din lume.

Experteam a fost infiintata in anul 1996 de catre biologii Angelo De Bortoli si Federica Schiavon pornind cu o serie de kituri de biologie moleculara inovatoare pentru detectie de virusuri, protozoare, bacterii si pentru detectia unor afectiuni tumorale genetice. Cele mai inovatoare produse ale companiei de biotehnologii din Venetia sunt cele pentru infertilitate masculina idiopatica. Cele mai noi cercetari se refera la posibilitatile de detectie prin tehnici de biologie moleculara a raspandirii virusurilor in ape curgatoare sau in mare (dificil a fi detectate prin metode traditionale) si la detectia agentilor patogeni din alimente.

La inceputul anilor 80 infiintarea companiei CELBIO a reprezentat un adevarat moment de cotitura considerand ca a aceasta a devenit in foarte scurt timp o referinta pentru un numar de cercetatori, dandu-le acestora o valoroasa oportunitate de a avea acces la o lume de produse si echipamente pentru biotehnologii. In continuare acest nume a devenit cunoscut si in domeniul medical sau al diagnosticului. Acest trend a fost mentinut si chiar imbunatatit timp de aproape trei decenii, impunand compania ca un partener solid pentru intreaga comunitate stiintifica. La inceputul anilor 90 compania sora EuroClone si-a inceput activitatea cu scopul de a da mai multa emfaza dezvoltarii unor idei inteligente si transformarii acestora in produse vandabile. Succesul a fost de asemenea calibru incat in 2009 s-a decis fuziunea celor doua companii, CELBIO fiind complet incorporata de EuroClone.

Infiintata in 1991, Cytocell este un lider in furnizarea de solutii de screening pentru detectarea rapida si precisa a afectiunilor genetice umane in citogenetica si oncologie. Kiturile de diagnostic FISH de la Cytocell sunt realizate la unitatile de productie ale companiei aflate in Cambridge, Marea Britanie, in concordanta cu cele mai importante standarde internationale ISO de asigurare a calitatii si in concordanta cu reglementarile FDA. Toate sondele FISH produse de Cytocell sunt marcate CE in concordanta cu Directiva Europeana 98/79/EC. Strategia viitoare a Cytocell este sa dezvolte actualul portofoliu de produse pentru a oferi clientilor din toata lumea sisteme si solutii inovative de screening molecular citogenetic.

Infiintata in 1987, Clonit srl a fost una dintre primele companii din Italia activand in domeniul biotechnologiilor. Inca de la inceput, compania a initiat dezvoltarea unor metode analitice sigure in domeniul diagnosticului molecular. Sistemele create sunt aplicabile diagnosticului uman, cu atentie deosebita pentru detectia virala, infectiile cu bacterii si protozoare, mutatiile genetice si afectiunile oncologice. Inovatiile stiintifice au fost transferate kiturilor de diagnostic care, datorita calitatii si usurintei utilizarii, sunt optime pentru rutina laboratoarelor de diagnostic. Compania este inregistrata si autorizata de Ministerul Sanatatii din Italia privind productia de produse medicale, Clonit oferind clientilor o experienta de neegalat in domeniul biologiei moleculare.

CellPath a fost infiintata in 1990 prin fuziunea companiilor Histopath si Cytopath. Totusi CellPath isi are radacinile mult in trecut, in 1969 la formarea Bethlehem Instruments in Hemel Hempstead, Anglia. Compania a crescut in anii 70 si 80 aducand pe piata un numar de produse pentru histologie ce nu mai fusesera disponibile pana atunci. Compania a inceput vanzand decalcifiatorul rapid RDC, un produs care inca formeaza o parte esentiala a gamei de consumabile pentru histologie. In decursul anilor CellPath si-a construit o reputatie bazata pe inovatiile aduse, produsele inovative si de foarte buna calitate, cat si calitatea serviciilor oferite. CellPath a fost prima companie care s-a constituit ca o sursa alternativa la casetele pentru parafina oferite de compania Bayer. In decembrie 2002, CellPath a fost rascumparata de catre membrii fondatori, familia Webber. In noiembrie 2005 CellPath s-a mutat in noul sediu din Mochdre Enterprise Park in Newtown, Mid Wales.

Capricorn Scientific este o companie nou infiintata specializata in producerea si distribuirea la nivel global a produselor pentru culturi celulare destinate cercetarii, dezvoltarii si productiei biofarmaceutice. Compania proceseaza si produce seruri umane si animale, medii sintetice, medii fara proteine, reactivi si aditivi biochimici, toate acestea utilizate ca nutrienti celulari in tehnologiile de culturi celulare.

BioGenex a fost infiintata in anul 1981 cu scopul de a dezvolta solutii de diagnostic medical si a imbunatati diagnosticul accesibil publicului larg. Astazi BioGenex este un leader in tehnologia patologiei moleculare si ofera solutii totale de automatizare completa pentru analiza celulara si de tesut. Prin tehnologiile de varf si patentele detinute BioGenex imbunatateste diagnoza la nivel celular. Diagnoza la nivel molecular (targetare primara ADN, ARN si proteine) asigura diagnostic genetic si infectios rapid si preventiv.

BAG Diagnostics GmbH dezvolta si produce sisteme si produse IVD pe care le distribuie la nivel international. Reactivii si sistemele IVD produse de BAG sunt utilizate deja de foarte mult timp in spitale, banci de sange si laboratoare medicale oriunde in lume. Produsele de tipare pentru sange si diagnostic asociat HLA, bazate pe tehnici de genetica moleculara, sunt foarte mult folosite in Germania precum si in alte piete internationale. In prezent sistemele automate MrSPOT pentru genotipare HLA SSO de la BAG Diagnostics sunt cele mai utilizate sisteme de genotipare in Romania avand cea mai mare cota de piata.

Din 1989 AID, avand sediul central in sud-vestul Germaniei, produce si marcheteaza produse de diagnostic, imagistica si pachete software specializate pentru o gama larga de boli imunologice si infectioase. Unul dintre cele mai utilizate echipamente de tip EliSpot din lume (AID EliSpot Reader System) a fost dezvoltat si produs de AID. Urmare succesului obtinut cu acest sistem compania a lucrat in continuare pentru dezvoltarea de sisteme automate complete in domenii ca microbiologia, virusologia sau biologia celulara si ofera diverse sisteme robotice pentru analize in volume mari. Cele mai noi realizari sunt AID BacSpot Robotic System, o solutie completa de analiza pentru pana la 200 de placi agar pe ora, ca si AID EliSpot Robotic System, primul sistem de analiza pentru volume mari din lume bazat pe tehnologie EliSpot. In afara acestor sisteme AID ofera o gama larga de reactivi pentru laboratoare de cercetare sau diagnostic.

AB ANALITICA este o companie certificata UNI EN ISO 9001 pentru design, dezvoltare, productie si comercializare de teste de diagnostic (IVD). AB ANALITICA este in mod special interesata de tehnologiile emergente si identificarea necesitatilor pietei de diagnostic. Ca o consecinta a acestui fapt, compania a investit in propriile capacitati de cercetare si dezvoltare fiind implicata in dezvoltarea de produse pentru diagnostic molecular cu aplicatii in: microbiologie, virologie, oncohematologie si genetica. Expertiza companiei se manifesta in diagnosticul bazat pe tehnologii de biologie moleculara atat pentru determinari calitative dar si cantitative a acizilor nucleici, dezvoltarea de sisteme de management a biobancilor, cat si teste respiratorii in vivo/in vitro bazate pe tehnologia izotopilor stabili.